RO
EN
HU

Fazakas Tibor

grafikus

Tallózások


Fazakas Tibor temperai az ipar szigoru formait kovetik, a rajz szinte mernoki pontossagat a szurkek tonusai fokozzak, de meglepeteskent feloldodik a kepek hidegsege.

Dan Grigorescu

Komponalasai feszesek, izgato ritmusokat hordoznak; a mertani abrak hidegseget feloldja a mozgas illuzioja es a mindenutt jelenlevo harmonia.

Murádin Jenő

Fazakas Tibor muveszete a mechanikus strukturak mozgasan alapszik. De az o muveszeteben ezek csak eszkozok. Az elemzes targya maga a ter.

Ion Ițu

Kulonos hogy, az abrazolasok egy erosen gondolkodo lenyt mutatnak be, aki minden formanak es szinfoltnak kiszamitja a helyet, de tul mindezeken egy mely emberi ter uralkodik.

P. E. Banciu

Fazakas Tibor kitarto a valosag optikai-illuzorisztikus abrazolasaban.

Gheorghe Vida

Azon tul, hogy irigyelni tudom azt a hatalmas konoksagot, amellyel Fazakas Tibor kepeit kidolgozza, s azt a mestersegbeli tudast is, amellyel megkomponalja oket, szamomra akkor valnak sugallatossa, akkor lesznek szemelyesek, tehat muvesziek, amikor torzul a szimmetria, szetrobbanni keszul a szerkezet, s befuj a szel a kepzeletbeli ablakon.

Markó Béla

Ezeka mertani szerkesztessel, vonalak osszejatszo szovedekebol kialakitott - op-art mualkotasokra emlekezteto kepek a beteljesedes, a formai tokely megtestesitoi, egyensulykepletek: nem csupan a mozgas es ter illuzioja valosul meg bennuk, hanem a mindorokke ohajtott harmonia a lelket megnyugtato osszhang es szepseg is.

Csutak Levente

Fazakas Tibor muveszi vilaganak, mint a bolygok jarasanak, sajat torvenyei vannak. Bizonyos altalanos mertani szerkesztesben torvenyekbol kiindulo szemelyes torvenyei, amelyek joval szabadabb kezet biztositanak a muvesznek a teremteshez, mint a modellkent felfogott latvanyossag.

Banner Zoltán

Akar szines, akar fekete-feher kepet keszit, muveinek alappillere az ellentet, amelyet koztes arnyalatok es tavolsagok sokasagaval old fel. A kompoziciok mindegyike kepzomuveszeti, logikai, tehnikai feladatok tucatjait veti fel.

Muhi Sándor